Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Voorstel codewijziging kosten conformiteitsverificatie

Netbeheer Nederland heeft een voorstel ingediend bij de ACM voor het wijzigen van de voorwaarden elektriciteit. Netbeheer Nederland heeft geconstateerd dat de kosten voor testen en beproevingen die nodig zijn voor de conformiteitsverificatie van elektriciteitsproductie-eenheden niet eenduidig in de Netcode elektriciteit geregeld is. Enerzijds worden deze kosten toegerekend aan een bepaalde groep aangeslotenen maar voor andere groepen verwerkt de netbeheerder deze dan weer in de transporttarieven. Met dit voorstel wil Netbeheer Nederland deze inconsistentie opheffen.

De conformiteitsverificatie voor verschillende aansluitingen wordt voorgeschreven door de Europese aansluitcodes. Het houdt in dat een eigenaar van een productie-eenheid aan de hand van een certificaat aantoont dat zijn installatie voldoet aan de technische eisen die in de Netcode elektriciteit zijn neergelegd. Daarnaast vormt de positieve beoordeling door de netbeheerder van de testen en beproevingen onderdeel van deze conformiteitsverificatie.

Waar kan ik de huidige versie van de codes vinden?

Welke stappen doorloopt een codewijzigingsvoorstel voordat ACM een besluit neemt?

 

Documenten

Voorstel codewijziging kosten conformiteitsverificatie (PDF - 1.1 MB)