Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Verzoek BritNed goedkeuring voorstel BritNed Access Rules 2019

BritNed Development Limited (hierna: BritNed) heeft aan de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) een verzoek voorgelegd tot goedkeuring van het voorstel voor de BritNed Access Rules 2019.

Dit voorstel houdt verband met de overstap van BritNed naar het Single Allocation Platform (SAP) voor lange termijn veilingen. Daarvoor heeft BritNed zijn toegangsvoorwaarden gewijzigd.

Het voorstel

Nederland is met het Verenigd Koninkrijk verbonden door de BritNed-kabel. Deze verbinding is in het beheer van een commerciƫle partij, BritNed. Voor de toegang tot de handel op deze verbinding hanteert BritNed toegangsvoorwaarden (Access Rules). Het voorstel omvat de Access Rules van BritNed voor 2019.

Het voorstel introduceert een aantal wijzigingen ten opzichte van de Access Rules die in 2019 gelden. De Access Rules zijn aangepast in verband met de overstap naar het Single Allocation Platform

BritNed heeft dit voorstel op 12 augustus bij de ACM voor goedkeuring ingediend.

Dit voorstel betreft congestiebeheersprocedures. Op grond van artikel 5, zesde lid, van de Elektriciteitswet 1998 beslist ACM over de goedkeuring van congestiebeheersprocedures voor landsgrensoverschrijdende netten. De ACM dient binnen acht weken na ontvangst van het voorstel een besluit te nemen.

Reacties welkom

Heeft uw organisatie belang bij het besluit dat de ACM gaat nemen? Dan kunt u via deze openbare consultatie uw zienswijze geven op deze publicatie. De ACM weegt binnengekomen reacties zorgvuldig mee voordat zij een besluit neemt.

Tot wanneer kunt u reageren?

Een mededeling van de ontvangst van de aanvraag is gepubliceerd in de Staatscourant. We ontvangen uw reactie graag uiterlijk veertien dagen na publicatie van de mededeling in de Staatscourant.

Hoe kunt u reageren?

U kunt uw reactie per post (en in kopie per e-mail) insturen. Vermeld daarbij graag zaaknummer 17.0636.53.

per post:

Autoriteit Consument & Markt
t.a.v. Directie Energie
Postbus 16326
2500 BH Den Haag

per e-mail: secretariaat [punt] DE [at] acm [punt] nl (secretariaat[dot]DE[at]acm[dot]nl)

Vertrouwelijke gegevens?

Misschien zijn passages uit uw reactie vertrouwelijk. Als u vindt dat gegevens vertrouwelijk zijn, dan kunt u dat aangeven en uitleggen waarom dat zo is. Bevat uw reactie in uw ogen vertrouwelijke passages? Dan ontvangen wij graag twee versies van uw reactie: een vertrouwelijke en een openbare versie van uw reactie.

 

Documenten

Aanvraag BritNed acces rules cover letter 2019 (PDF - 212.66 KB) Aanvraag BritNed consultation document access rules 2019 (PDF - 1.19 MB) Aanvraag BritNed acces rules 2019 (PDF - 6.63 MB)
 

Meer in deze zaak