Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Unilabs Nederland wil Atalmedial overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Unilabs Nederland B.V. wil Atalmedial Holding B.V. en Laboratorium-Centrum voor Bedrijven (LCB) B.V. overnemen. De bedrijven hebben op 14 juli 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Unilabs Nederland B.V. is een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Nederlands recht en maakt deel uit van Unilabs. Unilabs is een internationale aanbieder van diagnostische diensten en heeft haar hoofdkantoor in Zwitserland. Unilabs is actief op het gebied van medische laboratoriumanalyse, medische beeldvorming, reproductieve geneeskunde en geneesmiddelenontwikkeling. Haar belangrijkste activiteiten bevinden zich in Frankrijk, Noorwegen, Portugal, Slowakije, Zweden en Zwitserland. In Nederland levert Unilabs (middels Unilabs Nederland B.V. en haar dochterondernemingen, waaronder Medlon, SHO en Saltro, de volgende diensten: klinische chemie; medische microbiologie; functionele diagnostiek; pathologie; radiologie; en trombosezorg.
  • Atalmedial Holding B.V. en Laboratorium-Centrum voor Bedrijven B.V. (hierna: tezamen Atalmedial) bieden KCL- en MMB-diagnostiek aan in zowel de eerste als de tweede lijn. Tevens verzorgt Atalmedial de begeleiding van patiĆ«nten bij het gebruik van antistollingsmedicatie. Dit gebeurt via reguliere trombosezorg en door zelfmeting van de patiĆ«nt. Atalmedial biedt daarnaast in beperkte mate logistieke dienstverlening aan op het gebied van medische microbiologie in de eerste lijn. Zij verzorgt met name de bloedafname en het transport van bloed en andere lichaamsmaterialen voor een aantal externe partijen.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Zorg
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355