Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Unilabs Nederland mag Atalmedial overnemen (concentratiebesluit)

Unilabs Nederland B.V. mag Atalmedial Holding B.V. en Laboratorium-Centrum voor Bedrijven (LCB) B.V. overnemen. Dat heeft de ACM op 16 augustus 2023 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Unilabs Nederland B.V. (hierna: Unilabs Nederland) is een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Nederlands recht en maakt deel uit van Unilabs. Unilabs is een internationale aanbieder van diagnostische diensten en heeft haar hoofdkantoor in Zwitserland. Unilabs is actief op het gebied van medische laboratoriumanalyse, medische beeldvorming, reproductieve geneeskunde en geneesmiddelenontwikkeling. Haar belangrijkste activiteiten bevinden zich in Frankrijk, Noorwegen, Portugal, Slowakije, Zweden en Zwitserland. In Nederland levert Unilabs (middels Unilabs Nederland en haar dochterondernemingen, waaronder Medlon, SHO en Saltro) de volgende diensten: klinische chemie; medische microbiologie; functionele diagnostiek; pathologie; radiologie; en trombosezorg.
  • Atalmedial Holding B.V. en Laboratorium-Centrum voor Bedrijven (LCB) B.V. (hierna: tezamen Atalmedial) biedt KCL- en MMB-diagnostiek aan in zowel de eerste als de tweede lijn. Tevens verzorgt Atalmedial de begeleiding van patiĆ«nten bij het gebruik van antistollingsmedicatie. Dit gebeurt via reguliere trombosezorg en door zelfmeting van de patiĆ«nt. Atalmedial biedt daarnaast in beperkte mate logistieke dienstverlening aan op het gebied van medische microbiologie in de eerste lijn. Zij verzorgt met name de bloedafname en het transport van bloed en andere lichaamsmaterialen voor een aantal externe partijen.
 

Documenten

Unilabs Nederland mag Atalmedial overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 95.88 KB)