Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Uitspraak rechtbank over boetes voor keukenbedrijven

De Rechtbank Rotterdam heeft op 24 september 2020 uitspraak gedaan in beroep in de zaken van Keukencentrum Mandemakers B.V., Brugman Keukens en Badkamers B.V. en Keukenconcurrent B.V.

De ACM had in 2019 boetes opgelegd aan de drie keukenbedrijven voor de misleidende manier waarop zij keukens verkochten op beurzen.

Volgens de rechtbank heeft de ACM terecht vastgesteld dat deze drie keukenbedrijven de wet hebben overtreden. De keukenbedrijven lieten consumenten op beurzen formulieren invullen en ondertekenen om een korting vast te leggen. De ingevulde formulieren leken zóveel op een koopovereenkomst dat consumenten daardoor konden worden misleid; zij konden later namelijk denken dat zij onbedoeld een koopovereenkomst gesloten hadden. Dat is een misleidende handelspraktijk.

De rechtbank oordeelt verder dat de boetes die de ACM heeft opgelegd, niet onredelijk zijn. Dit betekent dat de rechtbank de besluiten en de boetes die de ACM oplegde in stand laat.

Tegen de uitspraak staat nog hoger beroep open.