Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boete voor drie keukenbedrijven voor misleiding consumenten

De ACM legt boetes van in totaal 1 miljoen euro op aan Keukencentrum Mandemakers, Keukenconcurrent en Brugman voor het misleiden van consumenten op beurzen door gebruik te maken van misleidende formulieren.

Op beurzen in 2015,2016 en 2017 hebben Keukencentrum Mandemakers, Keukenconcurrent en Brugman gebruik gemaakt van formulieren die het uiterlijk hadden van een koopovereenkomst. Consumenten ondertekenden deze formulieren op de beurs. Het doel van de ondertekening was om een korting vast te leggen, maar vanwege het uiterlijk van de formulieren is het mogelijk dat consumenten hierdoor dachten toch een koopovereenkomst te hebben gesloten. De ACM oordeelt dat Keukencentrum Mandemakers, Keukenconcurrent en Brugman hierdoor consumenten hebben misleid.

De boetes van Keukencentrum Mandemakers en Keukenconcurrent zijn met 50% verhoogd wegens niet meewerken aan het onderzoek van de ACM.

Tegen de besluiten staan bezwaar en beroep nog open.

 

Documenten

Sanctiebesluit Brugman (PDF - 1.39 MB) Sanctiebesluit Keukenconcurrent (PDF - 2.31 MB) Sanctiebesluit Mandemakers (PDF - 2.77 MB)