Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ter Beke en CFG Benelux vragen een vergunning aan voor overname (concentratiemelding)

Wat staat er in het besluit?

Ter Beke wil via de dochtervennootschappen Terbeke-Pluma N.V. en Berkhout Langeveld B.V. uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Imperial Meat Products VOF en Campofrio Food Group Netherlands Holding B.V. en diens dochtervennootschappen Campofrio Food Group Netherlands B.V. en Stegeman C.V. (CFG Benelux). De bedrijven hebben op 21 september 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Wat ging er vooraf aan de vergunningaanvraag?

De ondernemingen hebben de voorgenomen overname op 12 maart 2022 gemeld aan de ACM. De ACM heeft dit gemeld in de Staatscourant van 18 maart 2022. Op 21 juli 2022 heeft de ACM besloten dat er een vergunning nodig is voor deze overname. De reden van dit besluit is dat de overname mogelijk een negatieve invloed heeft op de concurrentie. Dit besluit is vervolgens gemeld in de Staatscourant van 25 juli 2022. 

Kan ik reageren op de vergunningaanvraag?

Dat kan als u een belang heeft bij deze vergunningaanvraag en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat deze melding is gepubliceerd. Wij ontvangen uw reactie graag schriftelijk. Vermeld het zaaknummer in uw reactie.

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355