Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Svedbergs Group (via Svedbergs Group) wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Thebalux Holding (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Svedbergs Group wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Thebalux Holding. De bedrijven hebben op 27 oktober 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Svedbergs Group AB: is een Zweedse fabrikant en distributeur van badkamerinrichting. Zij verkoopt haar producten voornamelijk aan professionele klanten in de bouw- en installatiesector. Daarnaast verkoopt Svedbergs beperkt rechtstreeks aan consumenten via haar (online) outlet. Svedbergs is met name actief in Scandinavië en sinds 2021 ook in het Verenigd Koninkrijk.
  • Thebalux Holding B.V.: is een Nederlands bedrijf dat – via haar dochterondernemingen – eveneens actief is in de productie en verkoop van badkamerinrichting, in het bijzonder badkamermeubels. Naast Nederland, is Thebalux actief in de Benelux, Midden-Europa en Curaçao.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt 
Directie Mededinging 
Postbus 16326 
2500 BH Den Haag 
Telefoon: (070) 722 2000 
Telefax: (070) 722 2355