Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Svedbergs Group (via Svedbergs Group NL) mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Thebalux Holding (concentratiebesluit)

Svedbergs Group mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Thebalux Holding B.V. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 16 november 2023 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan

  • Svedbergs Group AB: is een Zweedse fabrikant en distributeur van badkamerinrichting. Zij verkoopt haar producten voornamelijk aan professionele klanten in de bouw- en installatiesector. Daarnaast verkoopt Svedbergs beperkt rechtstreeks aan consumenten via haar (online) outlet. Svedbergs is met name actief in Scandinavië en sinds 2021 ook in het Verenigd Koninkrijk.
  • Thebalux Holding B.V.: is een Nederlands bedrijf dat – via haar dochterondernemingen – eveneens actief is in de productie en verkoop van badkamerinrichting, in het bijzonder badkamermeubels. Naast Nederland, is Thebalux actief in de Benelux, Midden-Europa en Curaçao.
 

Documenten

Openbare besluit Svedbergs Group-Thebalux Holding (PDF - 96.42 KB)