Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Stern Groep wil vier dealervestigingen van Broekhuis Zwolle overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Stern Groep N.V. wil via Stern 50 B.V., vier dealervestigingen in Emmen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijk van Broekhuis Zwolle B.V. overnemen. De bedrijven hebben op 21 januari 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Stern 50 B.V. is een indirecte dochter van Stern Groep N.V. Stern Groep is een automotive concern dat middels Stern Automotive B.V. 18 automerken vertegenwoordigt op 64 locaties in Nederland. Het gaat om onder andere de merken Mercedes-Benz, Smart, Renault, Nissan, Volvo, Opel, Ford, Dacia, Land Rover, Jaguar, Kia, Fiat, Alfa, Abarth, Jeep en Mitsubishi. Aanvullend biedt Stern Groep diensten zoals, leasing, verhuur, verzekering, financiering en bedrijfswageninrichting. Stern Groep is ook actief als autoschadehersteller.
  • Broekhuis Zwolle B.V. is een onderneming met 16 vestigingen. Alle aandelen in het kapitaal van Broekhuis Zwolle zijn door Broekhuis Vastgoed Holding B.V. verkregen. De onderhavige melding ziet op vier dealervestigingen in Emmen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijk ten aanzien van activiteiten voor de merken Opel, Peugeot, Hyundai, Mitsubishi, Jeep, Fiat en Alfa.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355