Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Stern Groep mag vier dealervestigingen van Broekhuis Zwolle overnemen (concentratiebesluit)

Stern Groep N.V. mag via Stern 50 B.V. vier dealervestigingen in Emmen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijk van Broekhuis Zwolle B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 3 februari 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Stern 50 B.V. is een indirecte dochter van Stern Groep N.V. Stern Groep is een automotive concern dat middels Stern Automotive B.V. 18 automerken vertegenwoordigt op 64 locaties in Nederland. Het gaat om onder andere de merken Mercedes-Benz, Smart, Renault, Nissan, Volvo, Opel, Ford, Dacia, Land Rover, Jaguar, Kia, Fiat, Alfa, Abarth, Jeep en Mitsubishi. Aanvullend biedt Stern Groep diensten zoals, leasing, verhuur, verzekering, financiering en bedrijfswageninrichting. Stern Groep is ook actief als autoschadehersteller.
  • Broekhuis Zwolle B.V. is een onderneming met 16 vestigingen. Alle aandelen in het kapitaal van Broekhuis Zwolle zijn door Broekhuis Vastgoed Holding B.V. verkregen. De onderhavige melding ziet op vier dealervestigingen in Emmen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijk ten aanzien van activiteiten voor de merken Opel, Peugeot, Hyundai, Mitsubishi, Jeep, Fiat en Alfa.
 

Documenten

Stern Groep mag vier dealervestigingen van Broekhuis Zwolle overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 36.88 KB)