Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Rechter in voorlopige voorziening: bemiddelingskosten verboden, last toch opgeschort

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is opgetreden tegen een aantal huurbemiddelaars die nog steeds onterechte bemiddelingskosten rekenen aan huurders. Met het opleggen van een last onder dwangsom wil de ACM deze bedrijven dwingen hiermee te stoppen. Een van de huurbemiddelaars verzocht de rechter met een voorlopige voorziening de opgelegde last op te schorten.

De rechter heeft in deze zaak beslist dat, hoewel deze bemiddelaar inderdaad ten onrechte bemiddelingskosten rekent aan huurders, de last toch moet worden opgeschort. Volgens de rechter heeft de ACM niet voldoende onderbouwd waarom zij tegen dit bedrijf is opgetreden terwijl er ook concurrerende huurbemiddelaars in dezelfde regio zijn die nog steeds verboden bemiddelingskosten rekenen. De rechter schorst de last die de ACM aan dit bedrijf oplegde tot zes weken nadat de ACM een besluit op bezwaar heeft genomen in deze zaak.

De ACM zal spoedig een besluit op bezwaar nemen in deze zaak waarin zij de gevolgde aanpak in de huurbemiddelingszaken verder zal onderbouwen.