Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Last onder dwangsom Goeth Vastgoed voor rekenen van verboden bemiddelingskosten

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt Goeth Vastgoed een last onder dwangsom op, omdat hij verboden bemiddelingskosten rekent aan huurders. Goeth Vastgoed handelt zowel in opdracht van de verhuurder als van de huurder.

De ACM heeft Goeth Vastgoed een termijn van zes weken gesteld waarbinnen hij moet stoppen met het rekenen van bemiddelingskosten aan huurders. Voldoet hij daar niet aan, dan moet hij een dwangsom van 5.000 euro per week betalen met een maximum van 250.000 euro.

Verboden bemiddelingskosten

Een huurbemiddelaar bemiddelt tussen de verhuurder en de huurder. De verhuurder wil zijn woning of appartement verhuren en de bemiddelaar zoekt daar een huurder bij. De wet zegt dat als de bemiddelaar werkt in opdracht van de verhuurder hij geen kosten voor de bemiddeling in rekening mag brengen bij de huurder. Ongeacht welke naam de huurbemiddelaar aan deze kosten geeft of welke constructie hij er voor bedenkt.

Dit besluit van de ACM is inmiddels onherroepelijk.

 

Documenten

Last onder dwangsom Goeth Vastgoed (PDF - 1.1 MB)