Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

QEF wil gezamenlijk met Pleijsier en Pleijsier zeggenschap verkrijgen over Thuis in Bouwen Groep (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

QEF B.V. (Quadrum) wil gezamenlijk met Pleijsier en Pleijsier B.V. (Pleijsier) zeggenschap verkrijgen over Thuis in Bouwen Groep B.V. (Thuis in Bouwen). De bedrijven hebben op 20 december 2021 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Quadrum is een houdstermaatschappij waarover Quadrum Capital B.V. (indirect) zeggenschap heeft. Quadrum Capital B.V. is een onafhankelijke investeringsmaatschappij.
  • Pleijsier is een familiebedrijf dat zich met name concentreert op de utiliteitsbouw (te weten bouw van distributiecentra, kantoren, bedrijfsverzamelgebouwen, megastores, appartementen en hotels) in het westen en midden van Nederland. Het bedrijf levert diensten aan beleggers en beheerder (projectrealisatie), ontwikkelaars (planning en ontwikkelingsproces), bedrijven (bedrijfspanden bouwen en renoveren) en architecten (ontwerpen en idee├źn).
  • Thuis in Bouwen is een bouwbedrijf dat zich via haar dochterondernemingen met name richt op de grondgebonden woningbouw in het westen van Nederland. Thuis in Bouwen is voornamelijk actief op het gebied van ontwikkeling en bouwbegeleiding, projectwoningen en het ontwerp van een eigen huis. Thuis in Bouwen richt zich daarbij op kleinschalige projecten met enkele woningen, maar ook (middel)grote woningbouwprojecten.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355