Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

QEF mag gezamenlijk met Pleijsier en Pleijsier zeggenschap verkrijgen over Thuis in Bouwen Groep (concentratiebesluit)

QEF B.V. (Quadrum) mag gezamenlijk met Pleijsier en Pleijsier B.V. (Pleijsier) zeggenschap verkrijgen over Thuis in Bouwen Groep B.V. (Thuis in Bouwen). Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 24 januari 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • Quadrum is een houdstermaatschappij waarover Quadrum Capital B.V. (indirect) zeggenschap heeft. Quadrum Capital B.V. is een onafhankelijke investeringsmaatschappij.
  • Pleijsier is een familiebedrijf dat zich met name concentreert op de utiliteitsbouw (te weten bouw van distributiecentra, kantoren, bedrijfsverzamelgebouwen, megastores, appartementen en hotels) in het westen en midden van Nederland. Het bedrijf levert diensten aan beleggers en beheerder (projectrealisatie), ontwikkelaars (planning en ontwikkelingsproces), bedrijven (bedrijfspanden bouwen en renoveren) en architecten (ontwerpen en idee├źn).
  • Thuis in Bouwen is een bouwbedrijf dat zich via haar dochterondernemingen met name richt op de grondgebonden woningbouw in het westen van Nederland. Thuis in Bouwen is voornamelijk actief op het gebied van ontwikkeling en bouwbegeleiding, projectwoningen en het ontwerp van een eigen huis. Thuis in Bouwen richt zich daarbij op kleinschalige projecten met enkele woningen, maar ook (middel)grote woningbouwprojecten.
 

Documenten

QEF mag gezamenlijk met Pleijsier en Pleijsier zeggenschap verkrijgen over Thuis in Bouwen Groep (concentratiebesluit) (PDF - 43.81 KB)