Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boete KPN voor Actiekorting Internationaal

OPTA heeft KPN een boete opgelegd van 523.264 euro voor het selectief verstrekken van extra kortingen op internationaal bellen aan zakelijke klanten van 2006 tot begin 2008.

Het gaat om de kortingsregeling Actiekorting Internationaal, die aan bepaalde klanten in combinatie met de kortingsregeling WorldLine XL en Belzakelijk (Company) werd aangeboden. Hiermee heeft KPN het non-discriminatieverbod overtreden dat aan haar is opgelegd in het Marktanalysebesluit ‘De retailmarkten voor vaste telefonie’ van 21 december 2005 en het Marktanalysebesluit voor de vaste telefoniemarkten.

Omdat KPN een aanzienlijke machtspositie heeft op de vaste telefoniemarkt heeft OPTA het telecombedrijf verboden om selectief kortingen aan te bieden aan zakelijke klanten. Met de kortingsactie Actiekorting Internationaal heeft KPN de concurrentie ernstig belemmerd. Daarnaast heeft KPN ook de meldingsplicht en de transparantieverplichting overtreden.

KPN kan nog bezwaar aantekenen en in beroep gaan tegen de boete.

 

Documenten

Boete KPN voor Actiekorting Internationaal (PDF - 391.08 KB)