Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Uitspraak CBb laat boete KPN Actiekorting Internationaal in stand

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft in hoger beroep de boete voor KPN voor Actiekorting Internationaal in stand gelaten. Het CBb bevestigt hiermee de uitspraak van de rechtbank Rotterdam van 15 september 2011.

Achtergrond

OPTA legde in 2010 aan KPN een boete op voor het selectief verstrekken van extra kortingen op internationaal bellen aan zakelijke klanten. Dit speelde van 2006 tot begin 2008.

Omdat KPN een aanzienlijke machtspositie heeft op de vaste telefoniemarkt had OPTA het telecombedrijf verboden om selectief kortingen aan te bieden aan zakelijke klanten. Met de kortingsactie Actiekorting Internationaal heeft KPN de concurrentie ernstig belemmerd. Daarnaast heeft KPN ook de meldingsplicht en de transparantieverplichting overtreden.

Het CBb bevestigt dat KPN de Actiekorting Internationaal had moeten melden bij ACM, deze algemeen bekend had moeten maken en aan alle klanten aan had moeten bieden. Omdat KPN dat niet heeft gedaan heeft ACM volgens het CBb terecht een boete opgelegd.

Uitspraak CBb boete KPN Actiekorting Internationaal

Meer in deze zaak