Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Vervolg onderzoek naar Aansluitdichtheid

Medio 2006 heeft de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (hierna: de Raad) de methodebesluiten als bedoeld in artikel 41 van de Elektriciteitswet 1998 vastgesteld voor de derde reguleringsperiode (2007-2009). In het methodebesluit tot vaststelling van de korting ter bevordering van de doelmatige bedrijfsvoering en het rekenvolume van elke tariefdrager waarvoor een tarief wordt vastgesteld (hierna: methodebesluit) heeft de Raad aangegeven dat hij van mening is dat een aanvullend onderzoek naar het potentiƫle regionale verschil aansluitdichtheid gerechtvaardigd is.

De Raad voert het aanvullend onderzoek naar het mogelijke objectiveerbare regionale verschil aansluitdichtheid onder eigen verantwoordelijkheid uit, waarbij hij gebruik maakt van een klankbordgroep van representatieve organisaties en de gezamenlijke netbeheerders. Op deze pagina vindt u relevante informatie over de vormgeving en voortgang van het genoemde onderzoek.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de inhoud van deze pagina, kunt u contact opnemen met de heer drs. J. van den Heuvel Rijnders.