Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Tarieven en voorwaarden Schiphol per 1 november 2011: klacht Vliegclub Schiphol

De NMa oordeelt dat de passagiersgelden en de start- en landingsgelden die Schiphol in rekening brengt voor het gebruik van Schiphol Oost, onredelijk hoog zijn.

De Vereniging Vliegclub Schiphol heeft bij de NMa een aanvraag ingediend om de tarieven en voorwaarden van Schiphol per 1 november 2011 te beoordelen. De Vliegclub heeft de NMa onder meer verzocht te onderzoeken of de passagiersgelden en de start- en landingsgelden die Schiphol in rekening brengt voor het gebruik van Schiphol Oost, onredelijk hoog waren.

De NMa heeft geoordeeld dat dit inderdaad het geval was, onder meer omdat het kwaliteitsniveau van de faciliteiten voor het afhandelen van vluchten en passagiers op Schiphol Oost verschilde met het niveau van de faciliteiten op Schiphol Centrum, terwijl dit verschil onvoldoende werd gereflecteerd in het tarief.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak