Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Geschilbesluit Windpark Neeltje Jans - Delta Netwerkbedrijf aansluitplicht

Windpark Neeltje Jans B.V. heeft een aansluiting en transportcapaciteit gevraagd op het voormalig werkeiland Neeltje Jans. Delta heeft een beroep gedaan op haar weigeringsmogelijkheid op grond van artikel 24, tweede lid, van de E-wet. De Raad heeft geoordeeld dat Delta een aansluiting conform artikel 23, eerste lid, van de E-wet heeft aangeboden. Hieraan doet niet af dat er nog geen transportcapaciteit beschikbaar is. Het beroep van Windpark Neeltje Jans B.V. op artikel 23, derde lid, van de E-wet gaat niet op nu Windpark Neeltje Jans B.V. geen verzoek conform artikel 23, derde lid, van de E-wet heeft ingediend bij Delta. Wat betreft artikel 24, tweede lid, van de E-wet oordeelt de Raad dat Delta zich niet op het standpunt mag stellen dat zij redelijkerwijs geen transportcapaciteit ter beschikking heeft.


Bijlagen

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak