Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Alleen melden huidige vergoedingen en voorwaarden bij decentrale spooraanbestedingen NS

De ACM heeft op 6 maart 2017 goedgekeurd de tarieven en voorwaarden van de dienstvoorzieningen die NS wil toepassen bij de aanbesteding van de DAV-concessie (MerwedeLingeLijn) en de Noordelijke Nevenlijnen. De ACM had ook voorgeschreven dat NS melding moesten maken van toekomstige wijzigingen van de vergoedingen. Dat hoeft nu niet meer. De ACM wijzigt het besluit op dit punt.

De ACM verleent alleen goedkeuring voor de vergoedingen en voorwaarden zoals die gelden vóór het begin van de inschrijving op de concessie binnen het concessiegebied. Als de vergoedingen en voorwaarden in de toekomst wijzigen, kan de ACM zelf of naar aanleiding van een klacht onderzoeken of de vergoedingen en voorwaarden voldoen aan de wettelijke eisen.

 

Bijlagen

Besluit NS Reizigers (PDF - 90.96 KB) Besluit NS Stations (PDF - 90.32 KB) Besluit NedTrain (PDF - 89.07 KB) NS Reizigers noordelijk nevenlijnen (PDF - 139.8 KB) Besluit NedTrain noordelijke nevenlijnen (PDF - 90.24 KB) NS Stations noordelijke nevenlijnen (PDF - 90.93 KB)