Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Geen boete voor branchevereniging BMWT in zaak 7618

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een onderzoek ingesteld naar uitwisseling van concurrentiegevoelige informatie binnen de branchevereniging BMWT en enkele leden van sectie 2A. Aanvankelijk bestond het vermoeden dat artikel 6, eerste lid, Mededingingswet was overtreden. Hiervoor is in augustus 2016 een rapport opgemaakt.

Uit het dossier blijkt dat de branchevereniging BMWT op eigen initiatief tarieven voor servicediensten enquĂȘteerde en de uitkomsten beschikbaar maakte aan de leden. Uit het dossier werd echter onvoldoende duidelijk welke rol de tarieven in het concurrentieproces speelden.

Op basis van de in het dossier aanwezige bewijsmiddelen is daarom naar het oordeel van de ACM niet komen vast te staan dat de betrokken ondernemingen zich aan de in het rapport omschreven gedraging schuldig hebben gemaakt en derhalve artikel 6, eerste lid, Mw hebben overtreden. Daarom heeft de ACM op 3 juli 2017 besloten geen boete op te leggen.

De branchevereniging is inmiddels gestopt met het uitvoeren van dit soort enquetes.

 

Documenten

Geen boete voor branchevereniging BMWT in zaak 7618 (PDF - 140.59 KB)