Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Voorstel codewijziging reparatie Begrippencode gas over balanceringsregime

Netbeheer Nederland heeft een voorstel ingediend bij de ACM voor het wijzigen van de voorwaarden gas. Met het voorstel worden voorwaarden van de Begrippencode gas gewijzigd. Dit betreft de correctie van een aantal definities van WDM (Within Day Market)-transacties. Het gaat om een aantal verschrijvingen en een feitelijke afwijking van het geïmplementeerde systeem met betrekking tot het moment van levering.

Wat is de reden van deze codewijziging?

De achtergrond van dit voorstel is dat de definities die in de huidige markt worden gehanteerd afwijken van de definities die in de Begrippencode gas staan vermeld. Het doel van de codewijzing is om de Begrippencode gas in lijn te brengen met de huidige werking van de markt.

Waar kan ik de huidige versie van de codes vinden?

Welke stappen doorloopt een codewijzigingsvoorstel voordat ACM een besluit neemt?


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak