Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Rendo en Cogas gaan zich onderscheiden van commerciële bedrijven die aan hen zijn verbonden

De regionale netbeheerders Rendo en Cogas gaan zich in naam en logo volledig onderscheiden van de commerciële bedrijven die aan hen zijn verbonden. Dit hebben zij toegezegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De commerciële bedrijven kunnen daardoor niet langer oneigenlijk profiteren van de naamsbekendheid van de netbeheerders waarmee zij zijn verbonden.

ACM wil dat afnemers duidelijk zien dat ze keuzes hebben

Het moet voor afnemers duidelijk zijn met wie ze te maken hebben: met de netbeheerder die wettelijke taken zoals het transport van elektriciteit en gas uitvoert of met een commercieel bedrijf dat aan de netbeheerder is verbonden.

Henk Don, bestuurslid van de ACM: “Afnemers moeten weten dat zij voor de commerciële dienst vaak ook bij een ander bedrijf terecht kunnen. Als dat niet duidelijk is, staan concurrenten zonder netbeheerder op achterstand. We willen dat afnemers zien dat ze keuzes hebben.”

Cogas, regionale netbeheerder in Oost-Nederland, heeft toegezegd voor 1 september 2017 de naam en het logo van de netbeheerder te wijzigen. Rendo, regionale netbeheerder in Drenthe en Overijssel, heeft toegezegd voor 3 oktober 2017 de naam en het logo van de commerciële bedrijven te wijzigen.