Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boete Schiphol voor niet doorlopen consultatieprocedure

De ACM legt Schiphol een boete van € 25.000 op voor het niet doorlopen van de voorgeschreven consultatieprocedure.

Schiphol heeft in juni 2015 een nieuwe procedure geïntroduceerd om passagiers met de bus te vervoeren tussen bepaalde gates en het terminalgebouw. Voor de vaststelling van deze busafhandelingsprocedure is het nodig om de voorgeschreven consultatieprocedure te volgen. Het doel hiervan is om luchtvaartmaatschappijen zorgvuldig te betrekken bij de totstandkoming van de voorwaarden.

Schiphol heeft de voorgeschreven consultatieprocedure in dit geval niet doorlopen, terwijl de ACM haar eerder had gewezen op het belang daarvan.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak