Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

De ACM ziet geen reden voor onderzoek naar snippergroen.

De Wet Markt en Overheid kan gelden als gemeenten snippergroen aanbieden. Maar de ACM ziet geen reden om dit te onderzoeken.  

De ACM ontvangt vragen over gemeenten die snippergroen in gebruik geven. Snippergroen zijn kleine stukjes grond in de nabijheid van woonhuizen die gemeenten in eigendom hebben. De vraag is of gemeenten die snippergroen aanbieden zich aan de Wet Markt en Overheid moeten houden. De ACM ziet het aanbieden van snippergroen in veel gevallen als een economische activiteit. De Wet Markt en Overheid kan dus gelden als gemeenten snippergroen aanbieden. Bij snippergroen gaat het in de meeste gevallen om grond met beperkte gebruiksmogelijkheden en een beperkte waarde. De integrale kosten die gemeenten moeten doorberekenen zullen bij snippergroen vaak laag zijn. ACM verwacht dan ook dat gemeenten deze gedragsregel meestal naleven. De ACM krijgt verder geen klachten over snippergroen. De ACM ziet dan ook geen reden om snippergroen te onderzoeken.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.