Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bezwaar boete ISDN-Lijnbewaking

KPN heeft haar concurrenten in de periode 2009-2013 geen goed aanbod gedaan voor het afnemen van ISDN-Lijnbewaking. KPN had de service wel aangeboden en geleverd aan haar eigen dochterondernemingen. Daarmee heeft KPN de transparantie- en non-discriminatieverplichting niet nageleefd. De boete voor deze overtreding bepaalt de ACM  in het besluit op bezwaar op € 5,7 miljoen.

Over ISDN-Lijnbewaking

De service ISDN-Lijnbewaking is een service voor de zakelijke markt en garandeert dat storingen binnen 4 uur gesignaleerd en hersteld zouden worden.

Verloop van de procedure

De ACM heeft oorspronkelijk bij besluit van 23 juni 2015 een boete opgelegd van € 6 miljoen. Tegen dit besluit is KPN in bezwaar gegaan. De ACM heeft dit bezwaar op 17 maart 2017 grotendeels ongegrond verklaard. In het besluit op bezwaar heeft de ACM de oorspronkelijke boete wel gematigd tot € 5,7 miljoen vanwege een aanpassing in de boeteberekening.

 

Documenten

Besluit op bezwaar boete ISDN-Lijnbewaking (PDF - 200.26 KB)