Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Oxxio beboet voor onjuiste registratie klantgegevens

De ACM heeft energieleverancier Oxxio een boete opgelegd van een miljoen euro voor de onjuiste registratie van klantgegevens in het contracteindegegevensregister (CER).

Naar aanleiding van klachten van andere leveranciers heeft ACM  onderzoek gedaan naar de registratie door Oxxio van haar klantgegevens in het CER. Hieruit bleek dat Oxxio bij contracten voor onbepaalde tijd ten onrechte een einddatum had laten registreren. Hierdoor leek het bij het raadplegen van het register dat de klant een contract voor bepaalde tijd had, waardoor de consument moest wachten met overstappen dan wel een vergoeding moest betalen.

De ACM heeft vastgesteld dat de overtreding Oxxio volledig te verwijten valt. Bovendien heeft Oxxio toen de fout was ontdekt het  niet met de benodigde spoed opgelost. De overtreding brengt schade toe aan het vertrouwen in de werking van de energiemarkt bij consumenten en andere leveranciers.

 

Documenten

Oxxio beboet voor onjuiste registratie klantgegevens (PDF - 80.79 KB)