Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM keurt wijziging onderdeel besluit Brocacef-Mediq goed

Brocacef hoeft van de ACM de apotheken Loudon en Rijneveld niet af te stoten, omdat de marktomstandigheden in Den Haag zijn gewijzigd.

De ACM heeft op 13 juni 2016 besloten dat Brocacef Groep N.V. onder voorwaarden Mediq Apotheken Nederland B.V., Distrimed B.V. en Mediq Pharma Logistics B.V. mag overnemen. Eén van de voorwaarden is dat Brocacef een aantal apotheken afstoot. Het gaat hierbij zowel om eigen apotheken als om franchise- en partnerapotheken.

Op 24 november 2016 heeft Brocacef de ACM verzocht om een wijziging van de voorwaarden in Den Haag (Haagse Hout). Deze wijziging houdt in dat Brocacef de partner- en groothandelsrelatie met de apotheken Loudon en Rijneveld niet hoeft te beëindigen, omdat in plaats daarvan Apotheek Theresia per 1 januari 2017 haar partner- en groothandelsrelatie met Brocacef beëindigt.

De ACM heeft op 6 december 2016 met dit verzoek ingestemd.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook