Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Keuze voor consumenten en restaurants voor bezorgen en afhalen van maaltijden

Er is voldoende keuze voor consumenten en restaurants voor het laten bezorgen of afhalen van maaltijden. Dat concludeert de ACM na vooronderzoek naar gelijke-prijsgarantie die Thuisbezorgd.nl overeenkomt met restaurants.

De ACM deed naar aanleiding van een klacht vooronderzoek naar de gelijke-prijsgarantie die Thuisbezorgd.nl hanteert richting restaurants. Thuisbezorgd.nl wil dat restaurants dezelfde prijzen gebruiken op hun eigen website én de website van Thuisbezorgd.nl.

Voor de ACM is onder meer van belang of restaurants en consumenten voldoende kansen en keuzes hebben. Volgens de ACM is dat bij het bestellen en bezorgen of afhalen van maaltijden het geval. Restaurants en consumenten kunnen namelijk kiezen uit meerdere online bestelplatforms. Ook kunnen consumenten bijvoorbeeld direct bij restaurants maaltijden bestellen en afhalen. Daarom vindt ACM het bij de huidige marktomstandigheden niet aannemelijk dat de gelijke-prijsgarantie een nadelig effect heeft voor consumenten. Bovendien is er sprake van een groeimarkt en een grote marktdynamiek. Die omstandigheden zorgen voor toetreding en nieuwe innovatieve concepten. Hierdoor vindt ACM een eventueel optreden tegen de gelijke-prijsgarantie ook niet nodig.

 

Documenten

Keuze voor consumenten en restaurants voor bezorgen en afhalen van maaltijden (PDF - 524.4 KB)
 

Zie ook