Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Consultatie werking groothandelsmarkt gas in Nederland

Op 28 oktober 2016 heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) haar consultatiedocument ‘Self-evaluation Gas Target Model II: Functioning wholesale gas market in the Netherlands’ gepubliceerd.

ACM presenteert hierin de resultaten van de zelfevaluatie naar het functioneren van de Nederlandse groothandelsmarkt voor gas. Deze evaluatie is onderdeel van het geüpdatete Gas Target Model dat ACER in januari 2015 heeft gepubliceerd. Het geüpdatete Gas Target Model identificeert hoe Europa kan komen tot concurrerende, veerkrachtige en liquide gasmarkten die consumenten in staat stellen te profiteren van een zekere gasvoorziening en effectieve concurrentie op retailmarkten.

De resultaten van deze zelfevaluatie vindt u in het consultatiedocument. ACM beoordeelt aan de hand van een aantal indicatoren het functioneren van de Nederlandse groothandelsmarkt voor gas en beschrijft key drivers voor een verbeterde werking van de groothandelsmarkt gas in Nederland. Om een volledig beeld te krijgen biedt ACM marktpartijen de gelegenheid om hun visie hierop te geven. Daartoe stelt  ACM in dit consultatiedocument een aantal vragen. U wordt gevraagd om de antwoorden op de vragen zoveel mogelijk te onderbouwen en toe te lichten. Het staat u uiteraard vrij om ook een algemene reactie te geven.

U kunt uw reactie mailen naar Secretariaat.DE@acm.nl, o.v.v. ‘Consultation paper Functioning wholesale gas market in the Netherlands (self-evaluation GTM II)’, zaaknummer 16.0168.29.

Indien u liever per post reageert, kunt u uw reactie sturen naar:

Autoriteit Consument & Markt
Postbus 16326
2500 BH Den Haag

o.v.v. Consultation paper Functioning wholesale gas market in the Netherlands, zaaknummer 16.0168.29.

Reacties op dit consultatiedocument moeten uiterlijk 30 november 2016 bij ACM binnen zijn. ACM is voornemens de ingezonden reacties te publiceren op www.acm.nl, tenzij u duidelijk en gemotiveerd aangeeft dat (voor gedeelten van uw reactie) niet te willen.
 

Documenten

Consultatie werking groothandelsmarkt gas in Nederland (PDF - 370.65 kB)