Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Nieuw besluit na uitspraak CBb over wob-verzoek Sandd

ACM heeft ingestemd met de verhoging van de postzegelprijs op basis van informatie van PostNL. Postbedrijf Sandd wilde inzage in deze informatie. In eerste instantie wees ACM dit verzoek van Sandd af. ACM besluit nu dat Sandd toch enkele documenten ontvangt, geschoond van vertrouwelijke informatie.

Stap voor stap door de zaak

Op 6 oktober 2014 heeft Sandd een wob-verzoek bij ACM ingediend. Sandd vroeg bij ACM om informatie die PostNL heeft aangeleverd om goedkeuring te krijgen voor het postzegeltarief.

ACM heeft het verzoek van Sandd op 22 oktober 2014 afgewezen omdat ACM de informatie volgens haar niet mocht verstrekken. Hierbij verwees ACM naar de geheimhoudingsplicht die is vastgelegd in artikel 7, eerste lid, van de Instellingswet ACM.

Sandd is in hoger beroep bij het CBb gegaan nadat de rechtbank Rotterdam in de uitspraak van 13 mei 2015 ACM gelijk had gegeven.

Volgens de uitspraak van het CBb van 17 juni 2016 heeft ACM terecht verwezen naar de Instellingswet ACM. ACM had volgens het CBb echter onvoldoende getoetst of alle opgevraagde documenten onder de geheimhoudingsplicht uit artikel 7 vallen. ACM heeft deze toets in dit nieuwe besluit uitgevoerd.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook