Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM verlaagt boetes voor paprikakartel

ACM verlaagt de boetes voor deelnemers aan het paprika-kartel tot 1.630.000 euro. De oorspronkelijke boetes aan drie coƶperaties en twee uitvoeringsorganisaties van 14 miljoen euro dateren uit 2012. De beboete partijen hadden daartegen beroep aangetekend. ACM verlaagt de boetes omdat er nieuwe en actuele informatie beschikbaar is. De paprikatelers hebben zich neergelegd bij de sancties en hun beroepen ingetrokken.

Twee gerechtelijke tussenuitspraken

In juni 2014 en juli 2015 deed de rechter een tussenuitspraak. Op basis daarvan hanteert ACM andere omzetcijfers voor het wettelijk boetemaximum. De partijen hebben bovendien meer informatie aangeleverd over de financiƫle positie van de verkooporganisaties en de tuindersbedrijven. Bij elkaar genomen was dit aanleiding om de boetes te verlagen.

Meer weten over het paprikakartel?

Het oorspronkelijke sanctiebesluit van 15 mei 2012 geeft meer informatie over de betrokken partijen en over de beboete gedragingen.

 

Documenten

ACM verlaagt boetes voor paprikakartel (PDF - 1.61 MB)