Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Uitnodiging voor Industry Group bijeenkomsten marktanalyse postsector

Meld u aan voor de Industry Group bijeenkomsten marktanalyse postsector

ACM nodigt postvervoerbedrijven uit deel te nemen aan twee industry group bijeenkomsten. Bent u een postvervoerbedrijf? Meld u dan aan voor deze twee bijeenkomsten.

Waar gaan de bijeenkomsten over?

De bijeenkomsten gaan over de invulling van de verplichtingen die ACM wil gaan opleggen aan PostNL als postvervoerbedrijf met aanmerkelijke marktmacht. Andere postvervoerbedrijven hebben geen landelijk bezorgnetwerk. ACM is voornemens om PostNL te verplichten post te bezorgen voor andere postvervoerbedrijven in de gebieden waar ze geen eigen bezorgnetwerk hebben. De bijeenkomsten hebben tot doel om te komen tot verplichtingen die zullen leiden tot meer concurrentie. Concreet gaat het dan om de vormgeving van de toegang en de tarieven die PostNL voor die toegang vraagt.

ACM heeft het afgelopen jaar al input ontvangen van PostNL en andere postvervoerbedrijven. Die input is voor ACM aanleiding om nogmaals in samenspraak met de postvervoerbedrijven naar de vormgeving van de verplichtingen te kijken.

Sinds 1 januari 2014 heeft ACM de bevoegdheid om verplichtingen op te leggen aan postvervoerbedrijven met een aanmerkelijke marktmacht. Deze bevoegdheid is geregeld in artikel 13 van de Postwet 2009.

De opzet van de twee bijeenkomsten

Dinsdag 26 januari 2016 van 11.00 tot 13.30 uur

Presentatie van PostNL: welke visie heeft PostNL op de invulling van de verplichtingen die voorvloeien uit het hebben van aanmerkelijke marktmacht?

Dit is een interactieve bijeenkomst; deelnemers kunnen tijdens de bijeenkomst reageren. ACM heeft PostNL verzocht om voorafgaand aan deze bijeenkomst afzonderlijk in gesprek te gaan met de postvervoerbedrijven die zich al hebben aangemeld voor de industry group. Het doel van deze gesprekken is om elkaars zorgen en wensen over de invulling van de verplichtingen te bespreken. PostNL zal de uitkomsten uit deze besprekingen betrekken in zijn presentatie. Deelnemende postvervoerbedrijven hebben de gelegenheid om hier tijdens de industry group bijeenkomst op te reageren.

Dinsdag 16 februari 2016 van 13.30 tot 16.00 uur

Toelichting van ACM: hoe ziet ACM de invulling van de verplichtingen?

Tijdens deze bijeenkomst geeft ACM een toelichting op de voorgenomen invulling van de verplichtingen. Hierbij betrekt ACM de inzichten uit de eerste industry group bijeenkomst en eerdere consultaties. Ook hierna is er gelegenheid om te reageren.

Bijeenkomsten vinden plaats bij ACM

Beide bijeenkomsten vinden plaats bij ACM, Muzenstraat 41, 2511 WB Den Haag.

Aanmelden kan tot 19 januari 2016

Bent u een postvervoerbedrijf en heeft u zich nog niet aangemeld voor deze bijeenkomst? Dan kunt u zich tot uiterlijk 19 januari aanmelden. Stuur hiervoor een e-mail naar Post-MA [at] acm [punt] nl met de naam en de functie van de deelnemers namens uw organisatie.

 

Documenten

Uitnodiging voor Industry Group bijeenkomsten marktanalyse postsector (PDF - 64.03 KB)