Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Stimulansbesluit Cobra en Doetinchem-Wesel

Voor sommige projecten van gemeenschappelijk belang, die hogere risico’s kennen dan vergelijkbare infrastructuurprojecten, kunnen extra stimulansen worden toegekend. In dit besluit toetst ACM of de voor Cobra en Doetinchem-Wesel aangedragen projectspecifieke risico’s hoger zijn dan bij vergelijkbare projecten en of om die reden aanvullende stimulansen nodig zijn.

Projecten van gemeenschappelijk belang

De Europese Unie streeft naar de totstandkoming van een Europese interne energiemarkt. Op grond van Europese regelgeving worden daarom bepaalde grensoverschrijdende infrastructuurprojecten bevorderd. Deze projecten worden gekwalificeerd als Europese projecten van gemeenschappelijk belang, ook wel aangeduid als PCI's (Projects of Common Interest). Zij zijn nodig om de interne energiemarkt te voltooien en meer grensoverschrijdende handel mogelijk te maken.

De nieuw aan te leggen kabel tussen Denemarken en Nederland (Cobra-kabel) en de nieuwe verbinding tussen Nederland en Duitsland (Doetinchem-Wesel) zijn gekwalificeerd als PCI.

Zienswijze

Vanaf 4 november 2015 heeft ACM het concept van het stimulansbesluit ter inzage gelegd om belanghebbenden de gelegenheid te geven te reageren. ACM heeft één zienswijze ontvangen van VEMW. In bijlage 1 bij het besluit is de reactie van ACM op de zienswijze voor zover deze ziet op het besluit opgenomen.

In het stimulansbesluit kunt u de zienswijze van VEMW inzien, alsmede de reactie van ACM op de zienswijze van VEMW voor zover deze ziet op de bevoegdhedenovereenkomst.

 

Documenten

Zie ook

Meer in deze zaak