Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Nader onderzoek nodig naar concentratie Parnassia en Antes (concentratiebesluit)

Parnassia Groep B.V. en Stichting Antes mogen nog niet samengaan. ACM heeft op 6 november 2015 besloten dat er nader onderzoek nodig is. De concentratie heeft mogelijk een negatieve invloed op de concurrentie.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft op 6 november 2015 besloten dat twee instellingen in de geestelijke gezondheidszorg, de Parnassia Groep en Stichting Antes, nog niet mogen samengaan. Als de partijen verder willen gaan met de concentratie, moeten ze een vergunning aanvragen bij ACM.

Vergunning aanvragen

Als Parnassia Groep B.V. en Stichting Antes een vergunning aanvragen, dan doet ACM nader onderzoek. Binnen 13 weken neemt ACM een beslissing of de concentratie wel of niet door mag gaan. Parnassia Groep B.V. en Stichting Antes kunnen oplossingen aandragen om de invloed van de concentratie op de concurrentie te verminderen. Accepteert ACM die oplossingen? Dan mag de concentratie doorgaan.

 

Documenten

Nader onderzoek nodig naar concentratie Parnassia en Antes (concentratiebesluit) (PDF - 240.71 KB)