Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Schaarsterapportage nummers 2014

Er blijven de komende jaren voldoende mobiele 06-nummers beschikbaar. Dat is de verwachting van de toezichthouder op de telecommarkt Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het aantal uitgegeven 06-nummers in Nederland neemt nog wel toe. In 2014 stijgt het percentage 06-nummers dat in gebruik is van 90,0% naar 90,7%, dat zijn ruim 53 miljoen uitgegeven nummers. Ook het aandeel gebruikte beschikbare vaste telefoonlijnen neemt in 2014 nog toe, van 23,1% naar 23,9%.

Over de Schaarsterapportage

Met de jaarlijkse Schaarsterapportage rapporteert ACM over de nummeruitgifte en geeft ACM een overzicht van de beschikbaarheid van nummers. ACM beheert de nummervoorraad in Nederland. In de nummerplannen van het ministerie van Economische Zaken staat welk nummer voor welk doel mag worden gebruikt. Op basis hiervan kent ACM nummers toe en houdt ACM toezicht op het gebruik ervan.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook