Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Geschilbesluit Deltius en TenneT over systeemdienstentarieven

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft in het besluit van 7 augustus 2015 vastgesteld dat TenneT TSO B.V. (TenneT) de Elektriciteitswet heeft overtreden door het systeemdienstentarief in rekening te brengen bij Deltius B.V (Deltius).

Het bedrijf Deltius heeft een geschil met de landelijk netbeheerder TenneT. Het geschil gaat over de vraag of TenneT bij Deltius het systeemdienstentarief (als bedoeld in het oude artikel 30 van de Elektriciteitswet) in rekening mocht brengen voor verbruik van elektriciteit.  ACM stelt vast dat Deltius op het 150 kV-net geen elektriciteit heeft verbruikt en daarom oordeelt ACM dat niet is voldaan aan de voorwaarden voor het in rekening brengen van het systeemdienstentarief.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.