Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boete sloopbedrijven Rotterdam project Kanaalweg

ACM legt boetes op aan sloopbedrijven Hofstede en Bik wegens het niet zelfstandig vaststellen van prijzen bij aanbesteding project Kanaalweg.

 

ACM stelt vast dat Hofstede en Bik hun inschrijfgedrag in deze aanbesteding niet zelfstandig hebben bepaald. Hofstede en Bik hebben daarentegen voorafgaand aan de inschrijving, terwijl zij op dat moment elkaars concurrenten waren, contact gezocht en onderling afgesproken dat Hofstede als laagste van hen beiden zou inschrijven. Zij spraken bovendien af dat Hofstede Bik daarvoor een vergoeding was verschuldigd. Hofstede heeft vervolgens inderdaad als laagste op de aanbesteding ingeschreven en Bik nadien de eerder overeengekomen vergoeding betaald.

De Autoriteit Consument en Markt:

I.     legt een boete van EUR 13.000 op aan Hofstede B.V., J.B.M. Hofstede Beheer B.V., J.B.M. Hofstede Holding B.V., Jermido B.V. en Jermi B.V., allen statutair gevestigd te Rotterdam, waarbij alle rechtspersonen hoofdelijk aansprakelijk zijn voor het geheel;
II.    legt geen boete op aan Hofstede Sloperij B.V., statutair gevestigd te Rotterdam;
III.   legt geen boete op aan M.A. Bik Holding B.V., statutair gevestigd te Krimpen aan de Lek.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak