Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Codebesluit contracteindegegevensregister en leveranciersregister

Aanleiding

De Nederlandse Energie Data Uitwisseling (NEDU) heeft een voorstel ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor het wijzigen van de Informatiecode Elektriciteit en Gas. In het voorstel wordt de verantwoordelijkheid voor het contracteindegegevensregister (CER) en het leveranciersregister (LV) verplaatst van de leveranciers naar de netbeheerders. De achtergrond van dit voorstel ligt in het efficiƫnter maken van het switchproces voor kleinverbruikers.

Besluit

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een besluit genomen over het voorstel van de Nederlandse Energie Data Uitwisseling (NEDU) om de verantwoordelijkheid van het CER en LV onder de netbeheerders te plaatsen. Artikelen over de verantwoordelijkheid voor de inrichting en het beheer van het CER en het LV worden aangepast zodat deze verantwoordelijkheid wordt verplaatst van de leveranciers naar de netbeheerders. Hierdoor vallen alle registers die relevant zijn voor het switchproces onder de verantwoordelijkheid van de netbeheerders en  wordt zowel het beheer als uitvoering van het switchproces efficiĆ«nter.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit bezwaar indienen bij ACM.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak