Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Brief aan Santeon-ziekenhuizen over samenwerking bij borstkankerzorg

ACM reageert op een verzoek van 6 topklinische ziekenhuizen om samen te mogen werken op het gebied van borstkankerzorg.

ACM heeft vastgesteld dat de zes Santeon-ziekenhuizen op dit moment niet met elkaar concurreren op het gebied van borstkankerzorg. De ziekenhuizen zijn in verschillende gebieden in Nederland actief. En hun werkgebieden voor borstkankerzorg overlappen niet of nauwelijks. Daar waar ze wel overlappen, gaat het om slechts enkele patiënten. Bovendien zijn er voldoende andere ziekenhuizen in de directe omgeving die ook borstkankerzorg bieden.

ACM concludeert verder dat het gezamenlijk onderhandelen van de Santeon-ziekenhuizen met zorgverzekeraars over borstkankerzorg niet zal leiden tot een wezenlijke vermindering van de concurrentie. 
 


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak