Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Notificatie tariefbesluit MDF dienstinnovaties

ACM heeft het tariefbesluit MDF dienstinnovaties aangeboden (genotificeerd) bij de Europese Commissie.

De afgelopen tijd heeft KPN een aantal nieuwe diensten geïntroduceerd voor partijen, zoals Tele2, die bij KPN MDF-toegang afnemen. Het gaat om de diensten Spoed- en Acceleratieorders, het Doe-Het-Zelf-Monteursproces en de Incidentele SLA Switch.

ACM heeft tot 11 maart 2015 het ontwerpbesluit voor de tariefplafonds geconsulteerd. Daarop hebben KPN en Tele2 gereageerd. ACM heeft deze reacties verwerkt. Nu kan de Europese Commissie tot 13 april op het besluit reageren. Daarna kan ACM het definitieve besluit vaststellen waarbij zij zoveel mogelijk rekening moet houden met eventuele opmerkingen van de Europese Commissie.

Achtergrond

In het marktanalysebesluit Ontbundelde Toegang van 29 december 2011 is aan KPN tariefregulering opgelegd. Dit voorkomt dat KPN voor bepaalde diensten te hoge tarieven kan vragen waarmee toegang tot haar netwerk praktisch onmogelijk zou worden. Volgens het marktanalysebesluit moet KPN bij de introductie van nieuwe gereguleerde diensten het tariefplafond laten beoordelen door ACM. Daarom heeft KPN voor deze nieuwe MDF-diensten informatie over de kostprijs bij ACM aangeleverd. ACM heeft nu deze informatie beoordeeld en tariefplafonds vastgesteld.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak