Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bezwaar verplichte 1-op-1 contracten dierenarts veehouder

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) handhaaft haar oordeel van 8 november 2013 dat er voldoende concurrentie onder dierenartsen blijft én dat rundveehouders voldoende vrijheid houden om een dierenarts te kiezen.

Het blijft bijvoorbeeld mogelijk om van dierenarts te wisselen en het staat dierenartsen vrij om klanten te werven. Daarnaast is het voor andere (gespecialiseerde) dierenartsen mogelijk om hun werk te doen bij rundveehouders met een 1-op-1 contract.

Enkele dierenartsen hadden bezwaar gemaakt tegen het oordeel van ACM van 8 november 2013, omdat ze vinden dat het 1-op-1 contract in strijd is met de Mededingingswet. Dat bezwaar is nu afgewezen.

 


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak