Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Tarievenbesluit TenneT 2015

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de maximale tarieven voor TenneT vastgesteld, die deze netbeheerder in 2015 mag hanteren voor het beheer van het landelijke elektriciteitsnetwerk.

TenneT beheert het landelijke netwerk van elektriciteitskabels in Nederland. Voor deze en andere wettelijke taken mag TenneT kosten in rekening brengen bij consumenten en bedrijven. Deze kosten zijn een vast onderdeel van de energierekening.

Proces voor het vaststellen van het tarief

TenneT heeft op 30 september 2014 een voorstel ingediend bij ACM voor de tarieven die zij in 2015 in rekening wil brengen. ACM heeft dit voorstel beoordeeld en de hoogte van de tarieven vastgesteld.

In oktober 2013 heeft ACM een methodebesluit voor de transporttaken van TenneT en een methodebesluit voor de syteemtaken van TenneT vastgesteld.

In deze besluiten staat op welke manier de inkomsten van TenneT in 2015 worden berekend. Hierop heeft  ACM de definitieve tarieven gebaseerd.

Meer informatie

Toezicht op landelijke netbeheerder elektriciteit
 

 

Documenten

Tarievenbesluit TenneT 2015 (PDF - 275.76 KB)
 

Bijlagen

Inkomstenberekening tarieven TenneT elektriciteit 2015 (XLSX - 93.49 KB)