Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ontwerp intrekkingsbesluit NXP Semiconductors Netherlands B.V. voor elektriciteitsnet te Nijmegen

Op 19 februari 2014 heeft ACM aan NXP Semiconductors Netherlands B.V. (NXP) een ontheffing van de verplichting voor het aanwijzen van een netbeheerder verleend voor een gesloten distributie systeem (GDS). Uit een nadere analyse van de stukken blijkt dat NXP bij de aanvraag om de ontheffing onjuiste gegevens heeft verstrekt met betrekking tot de afbakening van dit GDS. Volgens de aanvraag behoort een op het terrein gelegen elektriciteitsinkoopstation niet tot het GDS. Dit inkoopstation behoort daar echter wel toe. De verstrekking van juiste gegevens door NXP zou hebben geleid tot een weigering van de aanvraag. NXP is niet te beschouwen als de juridisch eigenaar van het inkoopstation, aangezien N.V. Nuon Infra Oost een recht van opstal heeft verkregen ten behoeve van het inkoopstation. ACM is dan ook van plan om de verleende ontheffing in te trekken. Belanghebbenden hebben vanaf 16 oktober 2014 6 weken de tijd om te reageren op het ontwerp intrekkingsbesluit.

Terinzagelegging ontwerp intrekkingsbesluit

Het ontwerp intrekkingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen tot 28 november 2014 ter inzage op het kantoor van ACM. Wilt u deze stukken inzien? Maak dan een afspraak met de directie Energie van ACM via telefoonnummer 070 – 722 22 00.

Reageren op het ontwerp intrekkingsbesluit

U kunt tot en met 27 november 2014 reageren op het ontwerp intrekkingsbesluit. Stuur uw schriftelijke zienswijze per post op naar:
Autoriteit Consument & Markt
Directie Energie
Postbus 16326
2500 BH  Den Haag

Wij verzoeken u om een digitaal exemplaar van uw schriftelijke zienswijze te mailen naar secretariaat [punt] de [at] acm [punt] nl (secretariaat[dot]de[at]acm[dot]nl) o.v.v. zaaknummer 14.0661.14.

Hoorzitting

Op 17 november 2014 organiseert ACM een hoorzitting voor belanghebbenden. Aanmelden voor deze hoorzitting kan tot en met 30 oktober 2014 via een e-mail naar secretariaat [punt] de [at] acm [punt] nl (secretariaat[dot]de[at]acm[dot]nl) o.v.v. zaaknummer 14.0661.14. Geef hierbij aan of u spreektijd wenst. De hoorzitting gaat niet door als er geen verzoeken voor spreektijd zijn. ACM informeert u tijdig hierover.

ACM verwerkt alle schriftelijke en mondeling reacties op het ontwerp in het definitieve intrekkingsbesluit.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak