Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Uitspraak CBb in Windpark Zeeland-zaken

Het CBb heeft op 25 januari 2013 de beroepen van Windpark Bernhardweg, Eneco Wind en Van Ruijven in de zogenoemde ‘Windpark Zeeland-zaken’ ongegrond verklaard.

In deze procedures meenden afnemers met een beroep op een eerdere uitspraak voor de berekening van hun aansluittarief recht te hebben op een aansluiting op iedere willekeurige plaats in het net met het daarbij behorende (lage) aansluittarief. Netbeheerders zouden hierdoor hogere kosten hebben.

In drie principiële uitspraken bevestigt het College de besluiten van ACM (toen NMa) dat de netbeheerders bij de berekening van het aansluittarief artikel 27, lid 2, sub d, E-wet niet hebben geschonden.

Uit de tekst van de E-wet volgt niet dat voor de bepaling van het dichtstbijzijnde punt in het net alleen het spanningsniveau bepalend is. Het mag ook dat punt zijn waar de aansluiting technisch gezien redelijkerwijs kan worden gerealiseerd. Het College nuanceert in deze uitspraken zijn eerdere rechtspraak.

Deze uitspraak is onherroepelijk.

 

Bekijk de volledige uitspraken van het CBb

Zie ook