Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Verslag veilingopbrengsten TenneT 2013/2014

De handel in elektriciteit is internationaal. Grote bedrijven en handelaren kopen in het buitenland elektriciteit in, of er wordt vanuit Nederland elektriciteit aan het buitenland verkocht. Soms is er meer vraag naar grensoverschrijdende handel dan de grensoverschrijdende verbindingen aankunnen. TenneT moet dan die ‘schaarse’ capaciteit veilen en verdient daar geld mee.

ACM heeft nu gekeken hoe TenneT de veilingopbrengsten in 2013 en de eerste helft van 2014 heeft besteed. Met dit verslag wil ACM meer inzicht geven in de inkomsten en uitgaven van de veilingopbrengsten.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak