Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Beslissing op bezwaar Wärtsila versus Enexis over bedrijventerrein Metal Valley

ACM heeft het bezwaar van Enexis tegen het geschilbesluit Wärtsila versus Enexis deels gegrond verklaard. De beslissing dat de verbindingen op het bedrijventerrein ‘Metal Valley’ kunnen worden gekwalificeerd als afzonderlijke aansluitingen in de zin van de E-wet, blijft in stand.

Het bezwaar van Enexis tegen inschrijving van de EAN-codes in het aansluitingenregister heeft ACM gegrond verklaard.

De betrokken partijen kunnen tegen dit besluit op bezwaar in beroep bij het CBb.

Achtergrond

Het bedrijf Wärtsilä heeft een geschil met netbeheerder Enexis over de vraag of zij op de locatie Drunen (Metal Valley) beschikt over één aansluiting met meerdere verbindingen of over meerdere aansluitingen.

ACM heeft op 16 januari 2014 geoordeeld in dit geschil. De verbindingen van het bedrijventerrein ‘Metal Valley’ kunnen gekwalificeerd worden als aansluitingen in de zin van de E-wet. Dat komt door het onderscheid in verschillende WOZ-objecten. Enexis moet daarom EAN-code verstrekken.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak