Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Beslissing op bezwaar WACC-besluit Loodswezen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) stelt de vermogenskostenvoet voor het loodswezen voor de periode 2014-2016 vast op 7,8%. Dit naar aanleiding van het bezwaar van het Loodswezen tegen het WACC-besluit van 23 april 2013. In dat besluit stelde ACM de vermogenskostenvoet vast op 6,5% voor de periode 2014-2018.

Tegen deze beslissing op bezwaar van ACM kan binnen zes weken beroep worden aangetekend bij de Rechtbank Rotterdam.

Toelichting

Met het vaststellen van de WACC (weighted average cost of capital, vermogenskostenvoet) bepaalt ACM het bedrag aan vermogenskosten dat in de tarieven wordt verwerkt. Voorbeelden van deze vermogenskosten zijn investeringen van het loodswezen in schepen, zoals loodsvaartuigen.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak