Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Brief ACM over uniformering schakeltijden

Het tijdstip waarop van hoogtarief naar laagtarief voor elektriciteit overgeschakeld wordt, is niet overal hetzelfde. De energiebedrijven zagen in 2013 het gelijktrekken van deze zogenoemde schakeltijden als een van de manieren om het vergelijken van energieaanbod van leveranciers door consumenten makkelijker te maken.

Begin 2014 hebben de energiebedrijven die verenigd zijn in de NEDU toegelicht dat zij van mening zijn veranderd en de schakeltijden willen laten zoals zij nu zijn.

ACM concludeert in deze brief dat het nu niet redelijk lijkt om te investeren in het gelijktrekken van schakeltijden. Daarbij gaat ACM er wel van uit dat het aanbod op maat en nieuwe vormen van energiebeprijzing op redelijke termijn gerealiseerd worden. Lukt dit niet, dan kan ACM besluiten de schakeltijden opnieuw te bezien.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak